vrijdag 24 april 2009

Fabrics


Vandaag was er een grote stoffenmarkt bij ons in de stad. Het is al weer heel lang geleden dat ik stof gekocht heb en ik had ook stof nodig om te verven dus ik besloot eens te gaan kijken. Ik maak al jaren mijn stoffen zelf en als ik dan zón poosje rond loop weet ik ook weer waarom. Ik heb zeer weinig mooie stoffen gezien terwijl de markt helemaal vol stond. De stoffen die echt de moeite waard waren waren dan ook niet te betalen. Ik heb alleen wat bedrukte satijn gekocht en een mooie devoree stof. Stof om te verven heb ik echter niet gevonden, geen witte katoen, geen gekleurde katoen. Gelukkig heb ik nog wat voorraad.


Today there was a large fabric market in our town. It has been a long time ago that I bought fabric and I needed some fabric to dye, so I decided to go. I make my own fabrics for quiet some years now and when I look around at the fabric market I remembered why I choose to do that. Despite that the market was complete full; I didn’t see fabric that was worthwhile. The fabrics that where really beautiful where so expensive!!!! I only bought some printed satin and a devoree fabric. I didn’t find no fabric for dyeing, no white cotton, and no colored cotton as well. Fortunately I have some stash.

1 opmerking:

Margeeth zei

Die stoffenmarkten zijn ook meer voor het maken van kleding. Er staat altijd een kraam met prachtige zijden stoffen, die dan een kapitaal kosten. Witte katoen om te verven is lastig, vaak zit in als katoen verkochte stof toch weer een deel polyester, dus dat schiet niet op. Ik heb wel eens bij een kraam met baby- en kinderstoffen witte lakentjes katoen gekocht, dat was wel 100% katoen, maar de laatste keren dat ik op de stoffenmarkt was stond die er niet meer. Het is zowiezo handig om een aansteker mee te nemen, dan kun je vragen of je een klein hoekje mag testen door het in de brand te steken en weet je zeker wat je hebt.
Bij de Ikea hebben ze wel mooie witte katoen, Ditte. Als je dat op 95°C wast, wordt het heel mooi soepel.